PROJEKT: Madárvédelem az Ostrovné lúky Különleges Madárvédelmi Területen
Príbeh krajiny lúk

A madarak védelme az Ostrovné Lúky SPA projekt egyik kimenete egyúttal egy dokumentumfilm is volt, a Rétek földjének története (Príbeh krajiny lúk) címmel. A filmet Žitný ostrov alsó tájának történetein keresztül készítették el, amely korábban szorosan kapcsolódott a vízhez. Azonban nemcsak a föld történeteit mutatták be, hanem azoknak az embereknek is, akik az országban élnek, és élénken emlékeznek a föld vízzel való kapcsolatára.

A rétek földjének története vizuálisan erős dokumentum Braňo Molnár műhelyéből. Ebben a filmben az Ostrovné Lúky SPA madárvédelmi projektje a helyi gazdálkodókkal és lakosokkal együtt jár. Ez egy olyan dokumentum, amely összehasonlítja az egykori országot a jelenlegi országgal, és bemutatja, hogy hogyan nyilvánultak meg beavatkozásaink és projektjeink a területen.

A film nemrégiben sikeres Facebook-premierje volt. A filmet a Föld napján – április 22-én – sugározták, és körülbelül 300 ember nézte meg.

Jelenleg megtekintheti weboldalunkon (www.broz.sk) – egy kattintható linken keresztül a szövegben vagy a BROZ YouTube csatornán.

Zdieľať obsah na: