PROJEKT: Az északi pocok (*Microtus oeconomus mehelyi) élőhely-rehabilitációs programja

A víz versenye kiemelkedő a Duna-alján, különösen tavasszal és nyáron. Ezekben az évszakokban a meliorációs csatornákból származó vizet a környező mezők öntözésére használják. A mocsaraknak nem marad elég víz.

A Telekom Alapítvány és a Pontis Alapítvány támogatásával vízálló intézkedést hoztunk létre a helyszínen áprilisi érdekeltek és szakértőkkel tartott műhelymunka eredményeként. A meder 0,5 méteres mélységű kivágásával teret teremtettünk a víz visszatartására a vízhiányos időszakban. A tavat úgy tervezték, hogy egyszerre többféle mikrohabitatot hozzon létre, amely alkalmas a kétéltűek, madarak és ízeltlábúak számára. Ez egy olyan területet hozott létre, amelynek területe több mint 1800 m2, közepén egy szigettel, amelyet főként madarak fognak használni. Ezzel ismét javítottuk a mocsár állapotát, és biztosítottuk annak fenntartását a következő évekre.

Miután telepítik az ellenőrző tornyot, a látogatók megfigyelhetik a helyszín sokféleségét és azokat az állatokat, amelyek használják a tavat.

Zdieľať obsah na: