PROJEKT: Madárvédelem az Ostrovné lúky Különleges Madárvédelmi Területen
Príbehy z lúk a mokradí

A BROZ emberei úgy döntöttek, hogy kiadnak egy mesekönyvet gyerekeknek, és lefordítják a környezeti összefüggéseket egy gyermek nyelvére.

Míg elsősorban természetmegőrzők vagyunk és nem meseírók, három híres szlovák írótól kértük támogatásukat – Veronika Šikulová, Juraj Raýman és Kopcsay Márius, akik mind nagyon közel állnak a természethez és annak védelméhez. Ez a három szerző a fajok és élőhelyek védelmében szerzett sokéves tapasztalatunkat csodálatos történetekké írta át. Mesét írtak egy tengeri sasról, amely nem talált elég öreg és erős fát a fészkeléshez, egy gyorsról, akinek nem volt hova visszatérnie, mivel a ház, ahol élt, hőszigetelt volt, a trágyabogár testvéreiről egy elhagyott földről rét, amelyen az etetést megszakították, a gyorsan kiegyenesedett Duna folyamán található halakról és az országról csökkenő rovarok által bíróság elé állított vöröshátú kacsa madárról.

Összesen öt gyönyörű, megnyerő történetet készítettek, amelyek ezt követően Viliam Slaminka illusztrációival egészültek ki.

Így jött létre a „természetvédelmi mesék” könyve A rétek és vizes élőhelyek története címmel.

Jelenleg pénzt gyűjtünk a nyomtatásához és a Startlab közösségi finanszírozási kampányában.

Köszönjük, hogy támogatta ezt a kiadást.

Zdieľať obsah na: