PROJEKT: Duna menti ártéri élőhelyek rehabilitációs és kezelési programja
Záverečná konferencia

A LIFE Dunajske luhy rétek projekt zárókonferenciája

2024. február 6-án a Divoka Voda-i kongresszusi központban került sor a LIFE Duna árterei projekt zárókonferenciájára „A Duna ártereinek szívének helyreállítása” címmel.

Diskusia

A délelőtti ülés a projekt főbb eredményeinek bemutatására összpontosított 56 résztvevő, köztük a projektpartnerek, helyi gazdálkodók, halászok, erdészek, kajakosok, földtulajdonosok, tudósok és a média képviselői előtt, akiket Tomáš Kušík, az egyesület elnöke köszöntött. A programban előadások hangzottak el a projekt különböző aspektusairól, többek között a Duna ágrendszerének helyreállításáról, szimulált árvizekről, a kétéltűek szaporodásáról, a rétek kezeléséről és az élőhelyek helyreállításának a biológiai sokféleségre gyakorolt hatásáról.

Prednáška o Dunaji

A közös ebédet követően a résztvevőket traktorral szállították a Vojčianske alsó ágához, ahol szemtanúi lehettek a több hónapos terepmunka eredményeinek, beleértve a 3,7 kilométer hosszú ág revitalizációját kiterjedt ásatásokkal és robusztus átereszek telepítésével. Az eseményen számos újságíró részvételével sajtótájékoztatót tartottak, amely a Duna árterének megfiatalítására irányuló közös erőfeszítések sikeres csúcspontját jelentette.

Terénna exkurzia
Zdieľať obsah na: