PROJEKT: Madárvédelem az Ostrovné lúky Különleges Madárvédelmi Területen

2016. augusztus 24.-26-án a Túzokos Környezeti Nevelési Központban rendhagyó érdeklődési körű emberek gyűltek össze. A három nap az új, Undorító élőlények titkai című környezetvédelmi oktatóprogramról szólt.

A workshopon óvópedagógusok, alapiskolai pedagógusok, a Szlovák Természetvédelmi és Barlangászati Múzeum, a Pozsonyi Regionális Környezetvédő Egyesület, a Daphne Alkalmazott Ökológiai Intézet, erdei óvodák és más nonprofit szervezetek képviselői, valamint a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai vettek részt.

A három nap alatt a résztvevők megismerhették a program céljait és módszertanát. Ami ennél is fontosabb, a gyakorlatban is kipróbálták a különböző rovarhotelek, madár- és denevérházak készítését, megismerkedtek az esőkertek kialakításának alapelvével, az ornitológus gyakorlati munkájával a madarak befogása és meggyűrűzése során.

Az időjárás is kedvezett nekünk, és mindannyian új információkkal, tapasztalatokkal, élményekkel és pozitív energiával feltöltekezve távoztunk a Túzokos Környezeti Nevelési Központból.

A workshop finanszírozása a LIFE12  NAT/SK/001155 Madárvédelem a Szigetrét Madárvédelmi Területen projekt részét képezte, mely az Európai Unió LIFE+ programjának támogatásával és a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériumának hozzájárulásával valósul meg.

Zdieľať obsah na: