PROJEKT: Madárvédelem az Ostrovné lúky Különleges Madárvédelmi Területen

A szigetréti madárvédelmi területen (CHVÚ Ostrovné lúky) rehabilitálni fogjunk kisebb vizenyős élőhelyeket!

Ez a beavatkozás nem csupán elősegíti az itteni, mezőgazdaságilag intenzíven kihasznált táj természetes biodiverzitásának felújulását, hanem a vizes élőhelyek jelenléte lényegesen növeli majd a hosszú szárazságtól szenvedő régió vízfenntartó képességét is. Ezenfelül, a láprétek jelentősek a levegő CO2-mennyiségének lekötésében is, miáltal enyhítik az éghajlatváltozás következményeit.

örömmel tölt el, hogy többéves igyekezetünk a Szigetrét természetének ápolása terén a közeljövőben ilyen kiváló eredményt fog eredményezni!

 

A VÚVH és a Nautilus vállalat szakértőivel együtt megtekintettük azokat a területeket, ahol egy éven belül ismét létrejön majd kisebb láprétek rendszere. Felújításra kerül a ma már kiszáradt megyercsi Dudvág medre és a természetes laposok is, ahol a lecsapolások és a jelenlegi szárazság előtt rendszeresen felgyülemlett a víz. Bízunk benne, hogy a helyreállított láposokban nemsokára nyüzsögni fog az élet, valamint hogy elősegítik a területről nemrég kiveszett fajok visszatértét is.

Zdieľať obsah na: