PROJEKT: Duna menti ártéri élőhelyek rehabilitációs és kezelési programja
A természet és a kultúra egyaránt lehetnek termékeny ösztönző források. Mi történik, ha összekapcsolódnak? Most itt a lehetőség, hogy csatlakozz hozzánk ezen fotóversenyünk felfedezésének útján. Oszd meg velünk fotóidat kultúra és természetvédelem kapcsolatának témakörében, pl. arról miképp befolyásolhatja a természet a kultúrát, vagy mely természeti környezet szolgáltat értéket egy kultúrának. A képeknek Natura 2000 természetvédelmi területekről, Európa legnagyobb védett területi hálózatából kell származniuk. Tegyél te is a természetes élőhelyek megőrzésért, különösen a védett állat- és növényfajok esetében azáltal, hogy jelt adsz azok fontosságáról. Ezen a térképen megkeresheted, melyik Natura 2000 terület van hozzád a legközelebb. Menj a szabadba, fedezd fel Európát és küldd el számunkra a legjobb fotód, hogy te is részt vegyél a Go Wild! Stay Cultured. pályázatán! Üzeneted van a döntéshozók számára? Oszd meg velünk, mivel lehet éppen a te fotód szerepel majd azon a képeslapon, amelyet a kultúra- és természetvédelem finanszírozásának növelése ügyében küldünk számukra. A Natura 2000 Európa legnagyobb összefüggő összefüggő ökológiai hálozata, amely a természetes élőhelytípusok, állat- és növényfajok védelme mellett mérföldkőként szolgál a biológiai sokféleség megőrzésében és jelképe a kulturális és természeti örökségeinknek. Kattints ide, ha többet szeretnél tudni a hálozatról és fedezd fel annak fontosságát. Inspirálodj és tudj meg többet a Natura 2000-es területek és a kultúra összekapcsolódásáról az Európai Bizottság kiadványából: Linking Natura 2000 and Cultural Heritage.

Határidő: 2018. november 18., éjfél, CET (Közép Európai Idő)

Határidő után benyújtott pályázatokat nem fogadjuk el! Eredményhirdetésre 2018. december 5-én kerül sor.

Díjazás – A díjak összértéke: €1,500

Zsűri győztes – I. hely: 2 db Interrail Global Bérlet, amely 10 napnyi utazásra használható fel 1 hónapon belül Zsűri győztes– II. hely: 2 éjszaka 2 fő részére a franciaországi “Instants d’Absolu” Öko-szálló & Fürdőben, az Auvergne Volcanoes Nemzeti Parkban, ingyenes hozzáféréssel a fürdőhöz (2019-januártól-márciusig beváltható kivéve a szombatokat). Zsűri győztes– III. hely: 3 éjszaka és lovas túra 3 fő részére a szlovákiai BROZ Egyesület felajánlásával a Velký Lél kempingben, amely a Duna egy szigetén Zlatná na Ostrove-ban található. CEEweb nyilvános szavazásának győztese: 3 éjszaka és lovas túra 3 fő részére a szlovákiai BROZ Egyesület felajánlásában a Velký Lél kempingben, amely a Duna egy szigetén Zlatná na Ostrove-ban található. Instagram közönség győztese: Eluxe Magazin Ajándékcsomag egy személy számára , amely magában foglal egy példány a “Style and Trashion” könyvet, az Eluxe magazin 3 kiadását, valamint a Saachs Organics természetes hajápoló ajándék csomagját.

Elbírálás

Zsűri által díjazottak: A CEEweb által kinevezett bíráló bizottság a meghatározott kritériumok alapján 30 fotót választ ki a beérkezett művek közül. A három zsűritag minden egyes kritérium esetében legfeljebb 50 pontot adhat. A 3 legtöbb pontot elért fotó győz. CEEweb nyilvános szavazásának győztese: Minden benyújtott fénykép felkerül a CEEweb weboldalának online galériájába. A nyilvános szavazás november 19-én, hétfőn, 11:00 órakor kezdődik és december 3-án, hétfőn, 15:00 órakor zárul (CET). Egy személy csak egy alkalommal szavazhat. Instagram közönség győztese: Minden beadott fénykép felkerül 2018. július 23-tól a Go Wild! Stay Cultured instagram oldalra. A december 3., hétfő 15:00óráig (CET) legtöbb kedvelést összegyűtött fotó győz. További részletekért kövesd a pályázat instagram oldalát.

Bírálati szempontok

• Üzenet mondanivalója: a tartalom hitelessége és a kiírásban szereplő üzenet közlésének módja • Kreativitás: a téma kreatív és eredeti megközelítése • Fotó minősége

Nevezési díj

Nincs nevezési díj, a pályázat ingyenes.

További információk

Csak digitális képeket fogadunk el, amelynek formátuma JPEG vagy jpg. Az elfogadott minimális méret: 1600 képpont széles (vízszintes kép esetén) vagy 1600 képpont magas (függőleges kép esetén). A fotók maximális mérete: 20MB lehet. Legfeljebb 3 fotó érkezhet be egy szerzőtől, amelyeket a office(at)ceeweb.org címre WeTransfer fájlmegosztó szolgáltatáson keresztül várunk. A küldött fájlok elnevezése: Szerző vezetékneve_Fotó címe. Emellett a benyújtáshoz kötelező egy rövid bemutató elküldése, amely egyértelműsíti a kép elkészítésének körülményeit és módját (max. 150 szó). A pályázónak mind a benyújtott kép(ek) készítőjének és szerzői jogi tulajdonosának kell lennie. A fotópályázaton való részvétellel a pályázók hozzájárulásukat adják a CEEweb számára a következőkben: a fotók nyilvános szavazás számára online galériába való feltöltését, a CEEweb és a szponzorok weboldalán/közösségi médiában való megosztását, valamint a CEEweb kommunikációs és tájékoztató tevékenységében való használatát, beleértve a bemutató fotó kiállításokat.

Megkötések

Manipulált fotókat nem fogadunk el. A CEEweb fenntartja a jogot a minimális kritériumoknak nem megfelelt fotók visszautasítására és a kizárt pályaművek közzétételére.

Támogatók

Interrail – Hivatalos Szponzor Az Interrail az európai Interrail Bérletek hivatalos értékesítő csoportja. Az Interrail Bérlet egy összesített vonatjegy, amely korlátlan utazást tesz lehetővé Európa 30 országában, több mint 40 000 úticélra megszabott időtartamon belül. Nincs más utazási igazolvány, amely ugyanezt a szabadságot tudná biztosítani! Az Interrail szolgáltatásával saját tempódban tervezheted meg úticéljaidat, nem kell helytől-helyig szóló jegyeket vásárolnod, nem kell a jegyirodában várakoznod és nem kell aggódnod, hogy megtaláld a megfelelő vonatot. Hosszabb ideig időzhetsz a kedvelt helyeken, jobb kapcsolatokat teremthetsz a helyiekkel és az utazókkal, valamint élvezheted a vonatok kényelmét és a csodálatos kilátást. Csak annyit kell tenned, hogy kiválasztod a megfelelő bérletet az álomutazásodhoz. Néhány vonathoz külön foglalás szükséges, de a legtöbb vonaton beszállhatsz azáltal, hogy egyszerűen felmutatod az Interrail Bérletet. Ez az utazásodat végtelenül szabaddá és a rugalmassá teszi. Legyen szó családi, páros, társasági vagy egyéni útról te egy igazi európai felfedezővé válhatsz, mindamellett, hogy saját igényeidre szabhatod az utad. Kattints ide, ha többet szeretnél megtudni. Instants d’Absolu –Öko-szálló & Fürdő Instants d’Absolu – Öko-szálló & Fürdő Franciország vulkanikus vidékén (Auvergne) titokzatos és érintetlen környezetben nyújt wellnesst látogatóinak. A fürdőre néző úgynevezett Lac du Pêcher étterem helyi gazdaságokból származó friss és szezonális ételeket szolgál fel a vendégek étkezőasztalára és a hálószobájába egyaránt. Amellett, hogy az öko-szálló kiváló hely a kikapcsolódásra, nagy hangsúlyt fektet a minket körülvevő környezet épségének megtartására és újrateremtésére. Kattints ide, ha többet szeretnél megtudni. BROZ – Természetvédelem és Fenntartható Fejlődés Regionális Egyesülete Az 1997-ben alakult egyesület a természetvédelem gyakorlati alkalmazásával foglalkozik a Szlovákia dél-nyugati térségében. A tevékenységei közé tartozik a Duna folyó rehabilitációja; az ártéri rétek megóvása; a hagyományos művelési módok helyreállítása a visszavágott fűzfák, a kaszálók, a szarvasmarha legeltetés és a nád vágás esetében. A legtöbb természetvédelmi akció a térség legnagyobb megőrzött dunai szigetén “Veľký Lél” valósul meg. Kattints ide, ha többet szeretnél megtudni. Eluxe Magazin Az Eluxe Magazin a világ első fenntarthatósággal foglalkozó luxus magazinja, amelynek fő témái a fenntartható divat és szépségápolás, a bioélelmiszerek és az etikus utazás. A magazin az év minden napján közöl híreket és inspirációkat a világhálon. Kattints ide, ha többet szeretnél megtudni.

Szerződési feltételek

A résztvevők a pályázatuk benyújtásával elfogadják az itt feltüntetett szerződési feltételeket.
Zdieľať obsah na: